De ce este necesar un C.R.E.D. în comunitate?

           C.R.E.D. este un instrument care poate să fie excelent dacă este pregătit bine şi depinde de scopul lui. Este necesar să se lucreze în echipă, echipa sa, să schimbe părerile regulat, să fie convinşi că un centru C.R.E.D., cu un program bine aplicat aduce o completare educativă importantă pentru copii.

             C.R.E.D. creează condiţiile necesare iniţierii în autodocumentare şi în tehnicile de muncă individuale, accesul la noile tehnologii şi la diferite surse de informare devenind astfel un element important în lupta contra eşecului şcolar.

             Prin organizarea şi viaţa lui internă, C.R.E.D. poate deveni pentru preşcolari o scoală a responsabilităţii şi autonomiei atât pe planul activităţilor individuale cât şi a celor de grup.

             Spaţiul special destinat educatoarelor cu documentaţia necesară duce la creşterea calităţii actului educaţional şi la formarea continuă a cadrelor didactice.

             C.R.E.D.  poate fi un câştig nu numai pentru copii, dar şi pentru părinţi şi comunitatea locală oferind posibilitatea de atracţie şi petrecere a timpului liber alături de copii, prin organizarea unor acţiuni comune, este locul care răspunde nevoii de cunoaştere a copilului şi a curiozităţii acestuia.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s